Siste nytt:
OPPSKRIFT: Lammefilet med rødbetebulgur. Rødbetene gir en sprek rødfarge til bulguren. Et litt annerledes tilbehør til lammefilet.
OPPSKRIFT: På Sund Folkehøyskole går det med 20 000 knekkebrød i året! Her får du oppskriften til suksessknekkebrødet.
OPPSKRIFT: Fylte egg passer godt på en buffet eller koldtbord. Disse eggene passer godt som en fristende appetittvekker eller liten forrett.
OPPSKRIFT: Blandaball er en type fiskemat som består av fisk, løk og potet, som er malt opp i en litt grov masse og formet til en ball. Hos Angus Gaupsets i Kristiansund lager Bjørge Løvik den lokale varianten av blandaball. Her får du oppskriften til den populære retten:
OPPSKRIFT - En hyggelig trend er at mange både hjemme på kjøkkenet og i restaurant og storkjøkken nå fokuserer på mat og drikke laget på gamlemåten. Det finnes et utall spennende kakao-oppskrifter. Prøv oppskriften ‘Påskespesial’, eller eksperimenter selv med ingefær, fennikel og vanilje.
Oppskrift: knekkebrød (20.10.2015)
OPPSKRIFT: På Sund Folkehøyskole går det med 20 000 knekkebrød i året! Her får du oppskriften til suksessknekkebrødet.

SUND FOLKEHØGSKOLES ØKOLOGISKE KNEKKEBRØD

Til 2-3 stekeplater trenger du:

1/2 kg økologiske solsikkefrø
125 g økologiske sesamfrø
125 g økologiske linfrø (
knuste)

125 g økologiske havregryn
Litt salt

1,15 liter vann

Dette gjør du:

Mal halvparten av havregryna og bland sammen med resten av ingrediensene. La røren stå i ca 15 minutter. Fordel massen ut på 2-3 stekeplater i jevne lag. Stek dem i 15 minutter på 160 grader. Ta knekkebrødene ut av ovnen, del dem i ruter med pizzahjul og stek dem videre i ca. 40 minutter – til de er sprø.